Unohtuiko salasana? Rekisteröidy kirjoittajaksi >>
ensefi Palaute

Tietoa Noodista

Noodi on uusi työkalu yhteisölliseen käsikirjoittamiseen

Noodi on käsikirjoituspaja, joka innostaa luovaan, yhteisölliseen käsikirjoittamiseen verkon välityksellä. Se on kohtaamispaikka kirjoittamisesta ja yhteisöllisyydestä kiinnostuneille. Noodi myös tukee ja ohjaa kirjoittamista sekä tarjoaa menetelmiä ja oppimateriaalia kirjoitusprosessin eri vaiheisiin.

Työkalu koostuu verkossa toimivasta käsikirjoituspajasta Noodista sekä dramaturgisesta oppimateriaalista, joka ohjaa ja tukee käsikirjoittamista.

Työkalussa on mahdollisuus kirjoittaa vapaasti erilaisia tekstejä ja hahmoja, joita voi jakaa, järjestää eri tavoin ja kommentoida. Teksteistä voi järjestää erilaisia rakenteita, joita voi edelleen kommentoida ja joista voi muokata käsikirjoitusversioita. Työkalussa käytetään muista sosiaalisen median sovelluksista tuttuja toimintoja, kuten ns. statuksen antamista ja "peukuttamista", jolla voi osoittaa pitävänsä tekstistä, tai vaikka toisen kirjoittajan luomasta hahmosta.

Työkalu tukee myös hyvin kirjoitusprosessia, jossa prosessin vetäjä voi antaa erilaisia impulsseja ja tehtäviä kirjoittajille. Vetäjä voi aikatauluttaa prosessia ja delegoida kirjoittajille erilaisia vastuita.

Työkalu on kehitetty osana Medios-hanketta, joka on Etelä-Suomen Lääninhallituksen ja Euroopan Sosiaalirahaston sekä Uudenmaan ELY-keskuksen sarahoittama projekti.

Työryhmä:

Eeva Meltio, projektituottaja

Emma Puikkonen, dramaturgi-opettaja

Jarkko Suhonen, yhteisöllisen käsikirjoittamisen kouluttaja

Sonja Merisalo, projektisuunnittelija

Kari Rentola, apulaisjohtaja, Helsingin Kaupunginteatteri

Mirja Neuvonen, yleisötyövastaava, Helsingin Kaupunginteatteri

Peter Peltonen, ohjelmistosuunnittelija
peter.peltonen (at) kryptoniitti.com

Jukka-Pekka Naukkarinen, ohjelmistosuunnittelija
jukkis (at) kryptoniitti.com

Maria Jokelainen, ICT-konsultti